Křupavé tacos s marinovanými Garden Gourmet® Veganskými nudličkami v omáčce Mole, kapustou a salsou verde
Recept se zaměřuje na nejvíce konzumované mexické pouliční jídlo na světě.
Suroviny
10 porcí
- Hnědá cibule 3 ks
- Stroužky česneku 3 ks
- Čerstvé oregano 50 g
- Garden gourmet® veganské nudličky 1 kg
- Rostlinný olej 2 lžíce
- Mole omáčka 100 ml
- Chef® tekutý koncentrát zeleninový 4 - 6 lžící
- Maggi® tomatový základ 1 l
Salsa verde:
- Stroužky česneku 4 ks
- Cibule z bílého salátu 2 ks
- Koriandr 100 g
- Nakládaná rajčata 400 g
- Nakládané jalapeños 100 g
- Sůl 2-3 lžičky
- Rostlinný olej 50 ml
- Limetková šťáva 100 ml
Obloha:
- Velká červená chilli paprička 2-3 ks
- Kapusta 400 g
- Veganské crème fraiche 300 ml
- Taco 20 ks
Příprava
-
1Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kostičky.
-
2Oregano nakrájejte hrubě.
-
3Připravte salsu verde – oloupáním česneku a cibule a nakrájejte je nahrubo spolu s koriandrem.
-
4Smíchejte se všemi zbývajícími ingrediencemi společně v kuchyňském robotu a rozmixujte ji s hustou salsou a dochuťte solí a limetkovou šťávou
-
5Smíchejte česnek, cibuli a oregano s Garden Gourmet® Veganskými nudličkami a restujte je na rozpáleném oleji po dobu 2-3 minut.
-
6Přidejte Mole omáčku, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a Maggi® Tomatový základ a přiveďte jej k varu. Poté ji nechte dusit 4–5 minut, aby se snížila konzistence. Dochuťte.
-
7Rozdělte tacos na plech, naplňte je nudličkami a omáčkou.
-
8Tacos podávejte s jemně nakrájenou kapustou, oreganem, chilli, crème fraiche a salsou verde.
Můžete také upéct taco se strouhaným sýrem v troubě při teplotě 185-200 ° C po dobu cca 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.