Massamanské kari s trhaným masem a rýží
Massamanské kari s trhaným masem a dušenou rýží - tato veganská variace na Massamanské kari s použitím GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného a zeleniny vám poskytne lahodný, zdravý a uspokojivý pokrm.
Suroviny
Massamanské kari
- 1 l kokosové smetany
- 200 ml vody
- 40 g Massamanské kari pasty
- 5 ks listů kafrové limetky
- 1 ks limetky
Ozdoba
- 500 g vařených brambor nakrájených na kostičky (2x2x2 cm)
- 250 g květáku
- 100 g mraženého hrášku
- 40 g pražených arašídů
- 30 g červené chilli papričky
- 1 ks koriandru
- 1,2 kg vařené jasmínové rýže
Příprava
-
1Přivedeme kokosovou smetanu, vodu a Massamanskou kari pastu k varu a necháme vařit 5 minut.
-
2Přidáme GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, brambory a květák. Vaříme, dokud nebudou al dente.
-
3Přidáme hrášek, limetkové listy a dochutíme limetkovou šťávou.
-
4Posypeme kari, nasekaným koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a podáváme s dušenou jasmínovou rýží.
Přizpůsobíme pikantnost jídla přidáním čerstvého chilli.
Tento pokrm je také vhodný pro rozvoz a výdej jídla s sebou.
Nabídneme jako přílohu extra zeleninu a ovocný dezert, abychom přispěli k zdravé a vyvážené stravě.