Massamanské kari s trhaným masem a rýží

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Massamanské kari s trhaným masem a dušenou rýží - tato veganská variace na Massamanské kari s použitím GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného a zeleniny vám poskytne lahodný, zdravý a uspokojivý pokrm.
Suroviny
Massamanské kari
  • 1 l kokosové smetany
  • 200 ml vody
  • 40 g Massamanské kari pasty
  • 5 ks listů kafrové limetky
  • 1 ks limetky
Ozdoba
  • 500 g vařených brambor nakrájených na kostičky (2x2x2 cm)
  • 250 g květáku
  • 100 g mraženého hrášku
  • 40 g pražených arašídů
  • 30 g červené chilli papričky
  • 1 ks koriandru
  • 1,2 kg vařené jasmínové rýže
Příprava
  • 1
    Přivedeme kokosovou smetanu, vodu a Massamanskou kari pastu k varu a necháme vařit 5 minut.
  • 2
    Přidáme GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, brambory a květák. Vaříme, dokud nebudou al dente.
  • 3
    Přidáme hrášek, limetkové listy a dochutíme limetkovou šťávou.
  • 4
    Posypeme kari, nasekaným koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a podáváme s dušenou jasmínovou rýží.

Přizpůsobíme pikantnost jídla přidáním čerstvého chilli.

Tento pokrm je také vhodný pro rozvoz a výdej jídla s sebou.

Nabídneme jako přílohu extra zeleninu a ovocný dezert, abychom přispěli k zdravé a vyvážené stravě.