Pečený květák s espumou z roqueforu
Chutná varianta květákového pokrmu - pečený květák s espumou z roqueforu a olej z medvědího česneku
Suroviny
- 2000 g květáku
- 10 g tymiánu
- 500 ml slunečnicového oleje
- 100 g medvědího česneku
- 100 g roquefortu
- 700 ml smetany 30%
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme v osolené vodě.
-
2Květák společně s tymiánem orestujeme na máslovém oleji.
-
3Smetanu zahřejeme a rozpustíme roquefort, přecedíme a vložíme do šlehačkové láhve.
-
4Olej si zahřejeme na 65° C, vložíme nasekaný medvědí česnek, promixujeme a přecedíme přes jemné sítko.
-
5Růžičky květáku si nakrájíme na slabé plátky a pistolí opálíme.