Grilovaný Sensational™ Burger s lilkem, zaalouk a nakládanými chilli papričkami
Tento recept vám umožní ochutnat exotické chutě Afriky. Zaalouk je marocký salát, který je známý po celé severní Africe. Hlavní složkou salátu je často lilek. Salát je skvěle doplňuje např. grilované maso, ryby a tahinové pokrmy. S Garden Gourmet® Sensational™ Burgerem proto tvoří idální veganskou kombinaci.
Suroviny
10 porcí
- Lilek 4 ks
- Olivový olej 4 lžíce
- Rajčata 4 ks
- Olivový olej 100 ml
- Stroužky česneku 4 ks
- Paprika 1 polévková lžíce
- Kmín 1 polévková lžíce
- Plochá petrželka 1 svazek
- Sůl
- Pepř
- Chilli prášek 0,5 lžičky
- Rostlinný olej 2 lžíce
Obloha:
- Citron 2 ks
- Petržel
- Nakládané zelené chilli papričky
Příprava
-
1Lilek nakrájejte na poloviny a potřete olivovým olejem. Grilujte do tmavě hnědé barvy asi 10 minut, dokud měknou.
-
2Rajčata nakrájejte na kostičky a restujte na prudkém ohni na olivovém oleji.
-
3Přidejte mletý česnek, kmín a papriku.
-
4Petrželku nasekejte najemno a přidejte k rajčatům.
-
5Lilek oloupejte a nakrájejte na kostky a přidejte je k rajčatům.
-
6Stále míchejte a vařte cca 15-20 minut, dokud lilky nezměknou.
-
7Přidejte špetku chilli prášku. Dochuťte solí a pepřem.
-
8Garden Gourmet® Sensational™ Burger potřete olejem a grilujte je na velmi horkém grilu po dobu 3-4 minut na každé straně na teplotu jádra 74 ° C.
-
9Burger podávejte se zaaloukem, citrony, petrželkou a nakládanými chilli.
Podávejte s tabbouleh.