Nudlová polévka s GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami
Recept na nudlovou polévku kombinuje úžasnou chuť skořice a zázvoru. Jedná se o oblíbené thajské jídlo, které lze konzumovat kdykoli během roku i dne.
Suroviny
- 1 ks daikon ředkve
- 150 g cibule
- 100-120 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 3 l vody
- 4 ks badyánu
- 3 ks skořice v celku
- Mletý koriandr nebo koriandrový semínka
- 100 ml sójové omáčky s nízkým obsahem soli
- 3 lžíce cukru
- 400-500 g skleněných nudlí
- 200 g klíčků
- 250 g baby bok choy nebo špenátu
Obloha
- 4 ks jarní cibulky
- 150 ml rýžového ocetu
- Chilli prášek
Příprava
-
1Oloupejte daikon a cibuli, nakrájejte vše na menší kousky.
-
2Přidejte všechny přísady do polévky. Přiveďte ji k varu a vařte přibližně 15 minut.
-
3Uvařte nudle podle pokynů na obalu a udržujte je v teple.
-
4Na posledních 5 minut přidejte do polévky GARDEN GOURMET® Veganské nudličky.
-
5Připravte deset malých misek na polévku, vložte do nich nudle, klíčky a bok choy (špenát).
-
6Nalijte do misek polévku, přidejte daikon ředkev a cibuli.
-
7Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou, rýžovým octem a chilli práškem.
- Místo nudlí lze jídlo podávat také s rýží, těstovinami nebo zeleninovými špagety.
- Ochuťte polévku chilli pastou a čerstvými thajskými bylinkami.