Nudlová polévka s GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Recept na nudlovou polévku kombinuje úžasnou chuť skořice a zázvoru. Jedná se o oblíbené thajské jídlo, které lze konzumovat kdykoli během roku i dne.

Suroviny
  • 1 ks daikon ředkve
  • 150 g cibule
  • 100-120 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 3 l vody
  • 4 ks badyánu
  • 3 ks skořice v celku
  • Mletý koriandr nebo koriandrový semínka
  • 100 ml sójové omáčky s nízkým obsahem soli
  • 3 lžíce cukru
  • 400-500 g skleněných nudlí
  • 200 g klíčků
  • 250 g baby bok choy nebo špenátu
Obloha
  • 4 ks jarní cibulky
  • 150 ml rýžového ocetu
  • Chilli práš​​​​​ek
Příprava
  • 1
    Oloupejte daikon a cibuli, nakrájejte vše na menší kousky.
  • 2
    Přidejte všechny přísady do polévky. Přiveďte ji k varu a vařte přibližně 15 minut.
  • 3
    Uvařte nudle podle pokynů na obalu a udržujte je v teple.
  • 4
    Na posledních 5 minut přidejte do polévky GARDEN GOURMET® Veganské nudličky.
  • 5
    Připravte deset malých misek na polévku, vložte do nich nudle, klíčky a bok choy (špenát).
  • 6
    Nalijte do misek polévku, přidejte daikon ředkev a cibuli.
  • 7
    Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou, rýžovým octem a chilli práškem.
  • Místo nudlí lze jídlo podávat také s rýží, těstovinami nebo zeleninovými špagety.
  • Ochuťte polévku chilli pastou a čerstvými thajskými bylinkami.