Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger se zeleninou v tempuře

  • Brand
  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Teriyaki Garden Gourmet® Sensational™ Burger se zeleninou v tempuře, jarní cibulkou a citronovým nori dipem

Teriyaki je japonská metoda vaření, při níž se ryby, maso a zelenina marinují ve speciální omáčce teriyaki a dále se grilují nebo smaží. Teriyaki se také používá k dochucení nudlí nebo wok pokrmů.

Suroviny
  • 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 200 ml sójové omáčky
  • 100 ml medu
  • 100 ml vody
  • 50 ml limetkové šťávy
  • 40 g praženého sezamu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 10 ks burger housek
Citronový nori dip
  • 2 listy mořské řasy nori
  • 500 g tofu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml rostlinného oleje
Tempura
  • 20 ks jarní cibulky
  • 500 kg kapusty
  • 300 g pšeničné mouky
  • 3 lžičky prášeku do pečiva
  • 4 dl ledové vody
  • 200 g rýžové mouky
Příprava
  • 1
    Přiveďte CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový k varu se sójovou omáčkou, medem, vodou a limetkovou šťávou a nechte 5 minut vařit.
  • 2
    Orestujte GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burgery na rozpálené pánvi v oleji po dobu 3 až 4 minut z každé strany na teplotu středu 74 °C.
  • 3
    Všechny hamburgerové housky potřete omáčkou a posypte sezamem.
  • 4
    Tofu smíchejte s citrónovou šťávou a olejem na jemné pyré.
  • 5
    Pyré nalijte do misky a vmíchejte do něj jemně nasekanou nori řasu.
  • 6
    Očistěte jarní cibulku, kapustu a důkladně je opláchněte. Přebytečnou vodu sceďte pomocí odstředivky na salát.
  • 7
    Smíchejte mouku s práškem do pečiva a vodou. Důkladně promixujte.
  • 8
    V hrnci zahřejte olej na 180 °C.
  • 9
    Zeleninu promíchejte v rýžové mouce a dále v tempura těstě, vložte ji do rozpáleného oleje a osmažte ji dozlatova a dokřupava.
  • 10
    Zeleninu po vyjmutí z oleje položte ji na papír, aby nasákl tuk.
  • 11
    Podávejte burgery teriyaki ozdobené křupavou zeleninou v tempuře a citronovo-nori dipem.

Tempuru dochuťte kořením nebo miso.