Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational™ Burger se zeleninou v tempuře
Teriyaki Garden Gourmet® Sensational™ Burger se zeleninou v tempuře, jarní cibulkou a citronovým nori dipem
Teriyaki je japonská metoda vaření, při níž se ryby, maso a zelenina marinují ve speciální omáčce teriyaki a dále se grilují nebo smaží. Teriyaki se také používá k dochucení nudlí nebo wok pokrmů.
Suroviny
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 200 ml sójové omáčky
- 100 ml medu
- 100 ml vody
- 50 ml limetkové šťávy
- 40 g praženého sezamu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 10 ks burger housek
Citronový nori dip
- 2 listy mořské řasy nori
- 500 g tofu
- 4 lžíce citronové šťávy
- 100 ml rostlinného oleje
Tempura
- 20 ks jarní cibulky
- 500 kg kapusty
- 300 g pšeničné mouky
- 3 lžičky prášeku do pečiva
- 4 dl ledové vody
- 200 g rýžové mouky
Příprava
-
1Přiveďte CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový k varu se sójovou omáčkou, medem, vodou a limetkovou šťávou a nechte 5 minut vařit.
-
2Orestujte GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burgery na rozpálené pánvi v oleji po dobu 3 až 4 minut z každé strany na teplotu středu 74 °C.
-
3Všechny hamburgerové housky potřete omáčkou a posypte sezamem.
-
4Tofu smíchejte s citrónovou šťávou a olejem na jemné pyré.
-
5Pyré nalijte do misky a vmíchejte do něj jemně nasekanou nori řasu.
-
6Očistěte jarní cibulku, kapustu a důkladně je opláchněte. Přebytečnou vodu sceďte pomocí odstředivky na salát.
-
7Smíchejte mouku s práškem do pečiva a vodou. Důkladně promixujte.
-
8V hrnci zahřejte olej na 180 °C.
-
9Zeleninu promíchejte v rýžové mouce a dále v tempura těstě, vložte ji do rozpáleného oleje a osmažte ji dozlatova a dokřupava.
-
10Zeleninu po vyjmutí z oleje položte ji na papír, aby nasákl tuk.
-
11Podávejte burgery teriyaki ozdobené křupavou zeleninou v tempuře a citronovo-nori dipem.
Tempuru dochuťte kořením nebo miso.