Vafle s pikantním trhaným hovězím a jalapeňos papričkami

  • Brand
  • Čas na přípravu
    720 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
Suroviny na trhané maso:
  • 1000 g hovězí kližky
  • 50 g jalapeňos papriček
  • 1000 g cibule
  • 20 g rozmarýnu
  • 200 ml rostlinného oleje
Suroviny na vafle:
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g cukru
  • 13 g prášku do pečiva
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 ks vejce
Ostatní suroviny:
  • 5 klasů kukuřice
  • 100 g výhonků koriandru
  • sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Promícháme všechny suroviny na těsto na vafle a upečeme křupavé vafle na rozpáleném vaflovači.
  • 2
    Maso osolíme a opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a prudce orestujeme na oleji.
  • 3
    Do gastronádoby vložíme nakrájenou cibuli, jalapeňos papričky a orestované maso, podlijeme vodou a pod pokličkou pomalu pečeme do změknutí cca 8 až 12 hodin.
  • 4
    Maso pomocí vidliček natrháme, promícháme s výpekem a přidáme omáčku MAGGI Texicana salsa.
  • 5
    Kukuřici uvaříme do měkka a pomocí hořlavé pistole opálíme do hněda.
  • 6
    Servírujeme s čerstvými koriandrovými výhonky.