Vafle s pikantním trhaným hovězím a jalapeňos papričkami
.
Suroviny
Suroviny na trhané maso:
- 1000 g hovězí kližky
- 50 g jalapeňos papriček
- 1000 g cibule
- 20 g rozmarýnu
- 200 ml rostlinného oleje
Suroviny na vafle:
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 75 g cukru
- 13 g prášku do pečiva
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 2 ks vejce
Ostatní suroviny:
- 5 klasů kukuřice
- 100 g výhonků koriandru
- sůl a pepř
Příprava
-
1Promícháme všechny suroviny na těsto na vafle a upečeme křupavé vafle na rozpáleném vaflovači.
-
2Maso osolíme a opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a prudce orestujeme na oleji.
-
3Do gastronádoby vložíme nakrájenou cibuli, jalapeňos papričky a orestované maso, podlijeme vodou a pod pokličkou pomalu pečeme do změknutí cca 8 až 12 hodin.
-
4Maso pomocí vidliček natrháme, promícháme s výpekem a přidáme omáčku MAGGI Texicana salsa.
-
5Kukuřici uvaříme do měkka a pomocí hořlavé pistole opálíme do hněda.
-
6Servírujeme s čerstvými koriandrovými výhonky.