Teriyaki Buddha bowl s rýží a veganským trhaným
Teriyaki bowl s rýží a GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhaným obsahuje plno chutí a textur. Chutná tak dobře, jak vypadá a je nadmíru všestranný.
Suroviny
- 250 ml Teriyaki omáčky
- 20 g černých sezamových semínek
- 20 g nakládaného zázvoru
Bowl a omáčka
- 1 kg vařené hnědé rýže
- 100 g klíčků fazolí
- 150 g Edamame fazolí
- 175 g pak choi
- 2 ks červených chilli papriček
- 5 ks jarních cibulek
- koriandr
Příprava
-
1Uvaříme hnědou rýži a rozmrazíme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané.
-
2Teriyaki omáčku smícháme se zázvorem a dochutíme černými sezamovými semínky.
-
3Veganské trhané vložíme do misky, přelijeme připravenou teriyaki omáčkou a marinujeme v lednici alespoň 20 minut.
-
4Jarní cibulky a chilli papričky nakrájíme na tenké proužky a vložíme do ledové vody, aby zůstaly křupavé.
-
5Listy pak choi zprudka opečeme na pánvi.
-
6Jarní cibulky a chilli papričky vyjmeme z vody a osušíme.
-
7Veganské trhané servírujeme do misky s vařenou rýží, fazolovými klíčky, edamame fazolkami, opečeným pak choi a teriyaki omáčkou. Posypeme chilli papričkami, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Nahradíme rýži obilovinami nebo čočkou.
Teriyaki omáčku můžeme servírovat zvlášť.