Teriyaki Buddha bowl s rýží a veganským trhaným

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Teriyaki bowl s rýží a GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhaným obsahuje plno chutí a textur. Chutná tak dobře, jak vypadá a je nadmíru všestranný.
Suroviny
  • 250 ml Teriyaki omáčky
  • 20 g černých sezamových semínek
  • 20 g nakládaného zázvoru
Bowl a omáčka
  • 1 kg vařené hnědé rýže
  • 100 g klíčků fazolí
  • 150 g Edamame fazolí
  • 175 g pak choi
  • 2 ks červených chilli papriček
  • 5 ks jarních cibulek
  • koriandr
Příprava
  • 1
    Uvaříme hnědou rýži a rozmrazíme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané.
  • 2
    Teriyaki omáčku smícháme se zázvorem a dochutíme černými sezamovými semínky.
  • 3
    Veganské trhané vložíme do misky, přelijeme připravenou teriyaki omáčkou a marinujeme v lednici alespoň 20 minut.
  • 4
    Jarní cibulky a chilli papričky nakrájíme na tenké proužky a vložíme do ledové vody, aby zůstaly křupavé.
  • 5
    Listy pak choi zprudka opečeme na pánvi.
  • 6
    Jarní cibulky a chilli papričky vyjmeme z vody a osušíme.
  • 7
    Veganské trhané servírujeme do misky s vařenou rýží, fazolovými klíčky, edamame fazolkami, opečeným pak choi a teriyaki omáčkou. Posypeme chilli papričkami, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.

Nahradíme rýži obilovinami nebo čočkou.

Teriyaki omáčku můžeme servírovat zvlášť.