Čínský pikantní BBQ burger s veganským trhaným
Burger jako žádný jiný! Burger, který okouzlí je naložený šťavnatými, lahodnými kousky GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané v čínským kořením s BBQ příchutí na křupavém základu z červeného zelného coleslaw salátu. Senzačně úžasný!
Suroviny
- 10 ks burgerových bulek, rozkrojených napůl
- 50 ml olivového oleje
- 150 g červeného zelného coleslaw
- 50 g čerstvého koriandru
- 50 g nakládané zelené chilli na kroužky
Čínská pikantní BBQ marináda
- 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
- 50 g bílého cukru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čínského koření pěti chutí
- ¼ lžičky bílého pepře
- 1 lžíce sezamového oleje
- 15 ml Shaoxingského rýžového vína
- 15 ml světlé sójové omáčky
- 15 g BBQ omáčky
- 1 lžíce melasy
- 30 g medu
- 30 g třeného česneku
- 15 ml horké vody
Příprava
-
1V misce smícháme cukr, sůl, čínské koření, bílý pepř, sezamový olej, Shaoxingské rýžové víno, světlou sójovou omáčku, BBQ omáčku, melasu, med, česnek a horkou vodu. Dobře promícháme.
-
2Marinujeme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané po dobu 30 minut před grilováním. Poté grilujeme, dokud se trhané lehce neopeče.
-
3Rozehřejeme pánev, přidáme olivový olej a opečeme burgerové bulky do zlatavé barvy. Odložíme je na stranu.
-
4Na každou burgerovou bulku položíme následující vrstvy odspodu nahoru: spodní část bulky, červený coleslaw, nakládané kroužky chilli, pikantní BBQ GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané, čerstvé koriandrové listy a vrchní část bulky.
Pro lehčí a krémovější chuť přidáme do burgerové bulky veganský jogurt.
Pro osvěžující chuť přidáme do burgerové bulky plátek ananasu.