Čínský pikantní BBQ burger s veganským trhaným

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Burger jako žádný jiný! Burger, který okouzlí je naložený šťavnatými, lahodnými kousky GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané v čínským kořením s BBQ příchutí na křupavém základu z červeného zelného coleslaw salátu. Senzačně úžasný!
Suroviny
  • 10 ks burgerových bulek, rozkrojených napůl
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 g červeného zelného coleslaw
  • 50 g čerstvého koriandru
  • 50 g nakládané zelené chilli na kroužky
Čínská pikantní BBQ marináda
  • 1 kg GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného
  • 50 g bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čínského koření pěti chutí
  • ¼ lžičky bílého pepře
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 15 ml Shaoxingského rýžového vína
  • 15 ml světlé sójové omáčky
  • 15 g BBQ omáčky
  • 1 lžíce melasy
  • 30 g medu
  • 30 g třeného česneku
  • 15 ml horké vody
Příprava
  • 1
    V misce smícháme cukr, sůl, čínské koření, bílý pepř, sezamový olej, Shaoxingské rýžové víno, světlou sójovou omáčku, BBQ omáčku, melasu, med, česnek a horkou vodu. Dobře promícháme.
  • 2
    Marinujeme GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané po dobu 30 minut před grilováním. Poté grilujeme, dokud se trhané lehce neopeče.
  • 3
    Rozehřejeme pánev, přidáme olivový olej a opečeme burgerové bulky do zlatavé barvy. Odložíme je na stranu.
  • 4
    Na každou burgerovou bulku položíme následující vrstvy odspodu nahoru: spodní část bulky, červený coleslaw, nakládané kroužky chilli, pikantní BBQ GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané, čerstvé koriandrové listy a vrchní část bulky.

Pro lehčí a krémovější chuť přidáme do burgerové bulky veganský jogurt.

Pro osvěžující chuť přidáme do burgerové bulky plátek ananasu.