"Niçoise style" salát se stripsy a parmazánem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
"Niçoise style" salát s křupavými stripsy a parmazánovým dresinkem.
Suroviny
  • 200 g okurky
  • 150 g červené cibule
  • 400 g vařených brambor
  • 5 ks baby Romaine salátu
  • 150 g datlových rajčat
  • 150 g fazolí
  • 20 ks grilovaných konzervovaných artyčoků
  • 70 g černých oliv Niçoise
  • 30 g petrželky
Parmazánový dresink
  • 50 ml veganské majonézy
  • 75 g parmezánu
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • 40 g kaparů
  • 1 ks stroužku česneku
Příprava
  • 1
    Připravíme všechnu zeleninu na salát – očistíme a nakrájíme. Uvaříme okurku, cibuli, brambory, salát, fazole a artyčoky.
  • 2
    Petrželku spaříme a necháme vychladnout ve vodě s ledem.
  • 3
    V mixéru smícháme parmazán, kapary, jogurt a majonézu, aby vznikl hrubý dresink.
  • 4
    V hluboké pánvi smažíme GARDEN GOURMET® Veganské řízky 3-4 minuty při teplotě 175 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  • 5
    Sestavíme "Niçoise style" salát.

Přidáme do salátu uvařené vejce, abychom zvýšili obsah bílkovin.

Pro změnu nahradíme GARDEN GOURMET® Veganský řízek za GARDEN GOURMET® Sensational™ Veganské trhané.