Taco se stripsy ve sladkokyselé omáčce
Taco s křupavými stripsy ve sladkokyselé omáčce
Tacos jsou vždy oblíbeným jídlem. Křupavé tacos, křupavé stripsy a exploze lahodných chutí jistě potěší chuťové pohárky každého.
Suroviny
- 10 ks tacos
- 150 g ledového nakrájeného salátu
- 50 g čerstvých lístků koriandru
Pico de Gallo
- 200 g rajčat Roma, nakrájených na malé kostičky
- 50 g bílé cibule, nakrájené na malé kostičky
- 10 g nasekaných jalapeňos
- 15 g čerstvých nasekaných lístků koriandru
- 1 ks čerstvé limetkové šťávy
- 3 g soli
Sladkokyselá omáčka
- 90 g MAGGI® Rajčatové omáčky
- 60 g MAGGI® Chilli omáčky
- 15 g švestkové omáčky
- 5 ml Lea and Perrins Worcestershire omáčky
- 5 ml rýžového octu
- 10 g vegetariánské ostružinové omáčky
- 30 g bílého cukru
- 1 g bílého pepře v prášku
Příprava
-
1Ve sklenici smícháme všechny ingredience na "pico de gallo" a odložíme stranou.
-
2V hrnci smícháme všechny ingredience na "sladkokyselou omáčkou", přivedeme k varu a odložíme stranou.
-
3V troubě předehřáté na 180 °C pečeme GARDEN GOURMET® Sensational™ veganské stripsy po dobu 5-7 minut.
-
4Do tacos dáme ledový salát, poté GARDEN GOURMET® Sensational™ veganské stripsy, pokapeme sladkokyselou omáčkou a posypeme pico de gallo.
-
5Ozdobíme čerstvými lístky koriandru.
Na sestavené taco přidáme zakysanou smetanu, aby získalo více pikantní a krémovou chuť. Nabídneme jako přílohu extra zeleninu a ovocný dezert, abychom přispěli k zdravé a vyvážené stravě.
Do pico de gallo přidáme čerstvý ananas nebo mango pro osvěžující chuť!
Pro bezlepkový recept použijeme bezlepkové certifikované kukuřičné tortilly.