Provensálská cizrna v rajčatovém ragú
Pečená provensálská cizrna v rajčatovém ragú
Suroviny
- 100 ml THOMY Combiflex oleje
- 1500 g vařené cizrny
- 500 g kořenové zeleniny
- 200 g cibule
- 50 g česneku
- 300 g kapusty
- 30 g provensálských bylinek
- 400 g mozzarelly
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek.
-
2K orestované zelenině přidáme cizrnu a BUITONI Salsu Fresca con Polpa, dochutíme kořením a společně krátce dusíme.
-
3Kapustu ve vroucí osolené vodě zblanšírujeme a překrájíme na kousky.
-
4Kapustu přidáme k cizrně, vložíme do zapékací nádoby a přidáme nakrájenou mozzarellu.
-
5Vše společně krátce gratinujeme.
Jako vhodná příloha je čerstvé bílé pečivo, rýže nebo pečené brambory.