Jemná tikka masala s rajčaty

  • Brand
  • Čas na přípravu
    40 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Jemná tikka masala s rajčaty a jogurtem
Suroviny
  • 1500 g kuřecích stehenních steaků
  • 500 g jogurtu
  • 10 g koření tandori
  • 10 g zázvoru
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 g cibule
  • 50 g česneku
  • 250 ml 30% smetany
  • Římský kmín
  • Skořice, bobkový list, kardamon, badyán
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády z jogurtu, nastrouhaného zázvoru, koření tandori a římského kmínu. Necháme odležet a na oleji orestujeme.
  • 2
    Omáčku si připravíme: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme BUITONI Salsu Fresca con Polpa a koření. Společně povaříme.
  • 3
    Na závěr koření vyjmeme, dochutíme solí, zjemníme smetanou a promixujeme.
  • 4
    Do omáčky vložíme orestované maso a prohřejeme.

Jako vhodná příloha je rýže, rýžové nudle nebo chléb naan.