Milánská hovězí kližka s rajčaty

  • Brand
  • Čas na přípravu
    180 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10
Milánská dušená hovězí kližka s rajčaty
Suroviny
  • 200 ml THOMY Combiflex oleje
  • 1500 g hovězí kližky
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 300 g cibule
  • 50 g česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 50 g rozmarýnu, tymiánu
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Hovězí kližku nakrájíme na větší kusy, okořeníme a na oleji prudce orestujeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a společně restujeme. Přidáme nasekané bylinky.
  • 3
    Do základu vložíme BUITONI Rajčatový protlak a zarestujeme společně se zeleninou.
  • 4
    Vložíme orestované maso a zalijeme červeným vínem. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.
  • 5
    Dochutíme solí a pepřem.

Jako vhodná příloha je rýže, těstoviny, pečené brambory nebo čerstvý chléb.