Gratinované lilky v rajčatové omáčce
Gratinované milánské lilky „parmigiana“ v rajčatové omáčce
Suroviny
- 200 ml olivového oleje
- 2000 g lilků
- 200 g parmezánu
- 100 g listové petržele
- 50 g česneku
- 2 svazky jarní cibule
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Papírovou utěrkou osušíme a na pánvi opečeme na olivovém oleji.
-
2Jarní cibuli nasekáme a orestujeme na olivovém oleji společně s česnekem. Přidáme BUITONI Sugo Rustico Di Pomodoro a nasekanou listovou petržel.
-
3Lilky zarolujeme a vkládáme do připravené omáčky do gastro nádoby.
-
4Posypeme parmezánem a gratinujeme v konvektomatu dozlatova.
Jako příloha je vhodné čerstvé bílé pečivo, rýže nebo zeleninový salát.