Jemná tikka masala s rajčaty
Jemná tikka masala s rajčaty a jogurtem
Suroviny
- 1500 g kuřecích stehenních steaků
- 500 g jogurtu
- 10 g koření tandori
- 10 g zázvoru
- 100 ml olivového oleje
- 150 g cibule
- 50 g česneku
- 250 ml 30% smetany
- Římský kmín
- Skořice, bobkový list, kardamon, badyán
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády z jogurtu, nastrouhaného zázvoru, koření tandori a římského kmínu. Necháme odležet a na oleji orestujeme.
-
2Omáčku si připravíme: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme BUITONI Salsu Fresca con Polpa a koření. Společně povaříme.
-
3Na závěr koření vyjmeme, dochutíme solí, zjemníme smetanou a promixujeme.
-
4Do omáčky vložíme orestované maso a prohřejeme.
Jako vhodná příloha je rýže, rýžové nudle nebo chléb naan.