Rajčatové ravioli plněné špenátovou ricottou

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10
Rajčatové ravioli plněné špenátovou ricottou, gratinovaný sýr pecorino
Suroviny
  • 50 ml THOMY Combiflex oleje
  • 500 g semolinové mouky
  • 6 ks vajec
  • 500 g ricotty
  • 100 g špenátu listového baby
  • 50 g česneku
  • 20 ml olivového oleje
  • 100 g pecorina (italského sýra)
  • 50 g bazalky
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    V hnětači připravíme z mouky, vajec (100 g mouky/1 vejce) a olivového oleje hladké elastické těsto. Necháme odležet.
  • 2
    Na oleji orestujeme prolisovaný česnek, přidáme umytý špenát. Směs krátce vychladíme a přidáme ricottu. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Těsto pomocí stroje na těstoviny vyválíme na pláty, naplníme ricottou, potřeme vajíčkem, přeložíme dalším plátem a vytvarujeme ravioli.
  • 4
    Ravioli vaříme v osolené vroucí vodě 2 minuty.
  • 5
    Na pánvi prohřejeme BUITONI Salsu di Pomodoro, dochutíme solí a nasekanou bazalkou, vložíme uvařené ravioli a krátce prohřejeme. Podáváme s sýrem pecorino.