Rajčatové ravioli plněné špenátovou ricottou
Rajčatové ravioli plněné špenátovou ricottou, gratinovaný sýr pecorino
Suroviny
- 50 ml THOMY Combiflex oleje
- 500 g semolinové mouky
- 6 ks vajec
- 500 g ricotty
- 100 g špenátu listového baby
- 50 g česneku
- 20 ml olivového oleje
- 100 g pecorina (italského sýra)
- 50 g bazalky
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1V hnětači připravíme z mouky, vajec (100 g mouky/1 vejce) a olivového oleje hladké elastické těsto. Necháme odležet.
-
2Na oleji orestujeme prolisovaný česnek, přidáme umytý špenát. Směs krátce vychladíme a přidáme ricottu. Dochutíme solí a pepřem.
-
3Těsto pomocí stroje na těstoviny vyválíme na pláty, naplníme ricottou, potřeme vajíčkem, přeložíme dalším plátem a vytvarujeme ravioli.
-
4Ravioli vaříme v osolené vroucí vodě 2 minuty.
-
5Na pánvi prohřejeme BUITONI Salsu di Pomodoro, dochutíme solí a nasekanou bazalkou, vložíme uvařené ravioli a krátce prohřejeme. Podáváme s sýrem pecorino.