Indické máslové GARDEN GOURMET® Veganské nudličky

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Indické máslové GARDEN GOURMET® Veganské nudličky s raw mátovo-dýňovým salátem a chlebem nan je veganský recept na způsob klasického indického máslového kuřete, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel na světě. Zde vám ukážeme, jak vykouzlit z veganských surovin stejně lahodný výsledek.

Suroviny
  • 1 - 2 lžíce mletého chilli
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 500 ml kokosového mléka
  • 6 stroužků česneku
  • 100 g strouhaného zázvoru
  • 100 g loupaných mandlí
  • 2 dl veganského jogurtu
  • 3-4 lžíce mleté garam masaly
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 800 ml krájených rajčat
  • 100 g rozinek
  • 250 g cibule
  • 250 g rostlinného másla nebo oleje
Dýňový salát
  • 1 kg oranžové dýně
  • 25 g máty
  • 50 g mandlí
  • 100 ml limetkové šťávy
Obloha
  • 30-50 g čerstvého koriandru
  • 2 lžíce opečeného kokosu
  • Mandle
  • Indický chléb nan
Příprava
  • 1
    Smícháme mleté chilli se solí, citronovou šťávou a CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým, poté vše promíchámee s GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami.
  • 2
    Smícháme česnek, zázvor, mandle a jogurt do kompaktní hmoty.
  • 3
    Vmícháme suché koření do veganských nudliček a promícháme s rajčaty a rozinkami.
  • 4
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 5
    Smažíme cibuli na oleji ve velkém hrnci po dobu 3-4 minut. Přidáme nudličky a smažíme další 2 minuty.
  • 6
    Přidáme ostatní ingredience a necháme společně vařit 10-15 minut.
  • 7
    Oloupeme dýni a odstraníme semena.
  • 8
    Dýni nakrájíme na dlouhé jemné plátky.
  • 9
    Mátu a mandle nakrájíme nahrubo.
  • 10
    Promíchéme všechny ingredience dohromady.
  • 11
    Máslové nudličky ozdobíme čerstvým koriandrem, nakrájenými mandlemi a kokosem a podáváme s rýží a chlebem.