Indické máslové GARDEN GOURMET® Veganské nudličky
Indické máslové GARDEN GOURMET® Veganské nudličky s raw mátovo-dýňovým salátem a chlebem nan je veganský recept na způsob klasického indického máslového kuřete, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel na světě. Zde vám ukážeme, jak vykouzlit z veganských surovin stejně lahodný výsledek.
Suroviny
- 1 - 2 lžíce mletého chilli
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce citronové šťávy
- 500 ml kokosového mléka
- 6 stroužků česneku
- 100 g strouhaného zázvoru
- 100 g loupaných mandlí
- 2 dl veganského jogurtu
- 3-4 lžíce mleté garam masaly
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 800 ml krájených rajčat
- 100 g rozinek
- 250 g cibule
- 250 g rostlinného másla nebo oleje
Dýňový salát
- 1 kg oranžové dýně
- 25 g máty
- 50 g mandlí
- 100 ml limetkové šťávy
Obloha
- 30-50 g čerstvého koriandru
- 2 lžíce opečeného kokosu
- Mandle
- Indický chléb nan
Příprava
-
1Smícháme mleté chilli se solí, citronovou šťávou a CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým, poté vše promíchámee s GARDEN GOURMET® Veganskými nudličkami.
-
2Smícháme česnek, zázvor, mandle a jogurt do kompaktní hmoty.
-
3Vmícháme suché koření do veganských nudliček a promícháme s rajčaty a rozinkami.
-
4Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
5Smažíme cibuli na oleji ve velkém hrnci po dobu 3-4 minut. Přidáme nudličky a smažíme další 2 minuty.
-
6Přidáme ostatní ingredience a necháme společně vařit 10-15 minut.
-
7Oloupeme dýni a odstraníme semena.
-
8Dýni nakrájíme na dlouhé jemné plátky.
-
9Mátu a mandle nakrájíme nahrubo.
-
10Promíchéme všechny ingredience dohromady.
-
11Máslové nudličky ozdobíme čerstvým koriandrem, nakrájenými mandlemi a kokosem a podáváme s rýží a chlebem.