Krém z květáku a roquefortová pěna
Krém z karamelizovaného květáku, roquefortová omáčka a krutony
Suroviny
- 2000 g květáku
- 10 g tymiánu
- 100 g cukru
- 1000 ml mléka
- 1000 ml smetany 12%
- Muškátový květ
- 700 ml smetany 30%
- 100 g roquefortu
- 100 g MAGGI Krutónů česnek bylinky
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Květák rozebereme na růžičky, orestujeme na oleji společně s tymiánem, přisypeme cukr a květák zkaramelizujeme.
-
2Zalijeme mlékem a smetanou a vaříme do měkka. Po uvaření dochutíme a vše rozmixujeme na hladký krém.
-
330% smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní roquefort, přecedíme a vložíme do šlehačkové láhve.
-
4Servírujeme s MAGGI Krutóny česnek bylinky.