Kuřecí prso, tymiánové glacée a ragú z červené quinoi

  • Brand
  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Kuřecí prso s kůží, tymiánové glacée, ragú z červené quinoi, jarní zelenina na másle

Šťavnaté kuřecí prso je stálicí každé nabídky, ale tato variace se zapíše do paměti každého, kdo ji jednou ochutná. Křupavá kůrčička, křehké maso a voňavé tymiánové glacée je neodolatelná kombinace, kterou doplní ragú z červené quinoi a zelenina na másle. Zkrátka chuť, vůně i vzhled, který zaujme!

Suroviny
Kuřecí prso
  • 1700 g kuřecích prsou supreme
  • 100 ml THOMY Combliflexu
  • 10 g tymiánu
  • Sůl a pepř
Tymiánové glacée
  • 10 g tymiánu
  • 20 g másla
Ragú z quinoi
  • 500 g quinoi
  • 500 ml smetany
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 100 g šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Zelenina
  • 300 g fenyklu
  • 300 g mini karotek
  • 300 g hrášků v lusku
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Příprava
  • 1
    Kuřecí prsa očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
  • 2
    Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 65° Celsia jednu hodinu.
  • 3
    Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Připravíme si dle návodu šťávu.
  • 5
    Na másle si krátce orestujeme tymián, zalijeme šťávou a krátce provaříme.
  • 6
    Quinou uvaříme do měkka.
  • 7
    Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, zastříkneme bílým vínem a zredukujeme.
  • 8
    Přidáme quinou, zeleninový fond a zjemníme smetanou.
  • 9
    Zeleninu očistíme, nakrájíme a na oleji krátce orestujeme, přidáme zeleninový fond a vodu. Krátce povaříme, abychom neztratili svěží barvu zeleniny.