Panenka sous vide s kapary a pyré
Panenka sous vide, krusta ze smažených kapar a sezamu, karotkové a celerové pyré, bylinkový sponge, tymiánový demi glacée
Šťavnatá sous vide vepřová panenka s neobyčejně chutnou krustou, která zaujme vaše zákazníky.
Suroviny
Panenka sous vide:
- 1800 g vepřové panenky
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymiánu
- Sůl a pepř
- Krusta z kaparů:
- 200 g kaparů
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 100 g THOMY Americké hořčice
- 20 g sezamu
Zeleninové pyré:
- 1000 g mrkve
- 1000 g celeru
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 80 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 g másla
- 150 ml smetany 30%
- Sůl a pepř
Bylinkový sponge:
- 100 g bylinek mix
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 120 g bílků
- 80 g žloutků
- 25 g hladké mouky
- Sůl a pepř
Tymiánový demi glacée:
- 100 g CHEF Demi glace
- 200 ml bílého vína
- 20 g tymiánu
Příprava
-
1Panenku si očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami a olejem do vakuovacího sáčku.
-
2Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 62° Celsia 1 hodinu.
-
3Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Krusta z kaparů:
-
5Na oleji si osmažíme kapary a poté vysušíme. Rozdrtíme a smícháme se sezamem.
-
6Panenku si potřeme hořčicí a vložíme krustu. Společně krátce gratinujeme.
-
7Zeleninové pyré:
-
8Na oleji orestujeme karotku, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
-
9Vložíme do mixéru, přidáme máslo a vymixujeme v hladké pyré.
-
10Dochutíme zeleninovým koncentrátem.
-
11Bylinkový sponge:
-
12Připravíme si pyré z bylinek, které promícháme s ostatními surovinami.
-
13Vložíme do šlehačkové lahve a pomocí 2 bombiček vytvoříme pěnu.
-
14Olejem si vymažeme kelímky, pěnu nastříkáme do 1/3 kelímku a vložíme do mikrovlnné trouby na 40 vteřin.
-
15Tymiánový demi glacée:
-
16Připravíme si dle návodu CHEF Demi glace.
-
17Na másle si orestujeme listy tymiánu, přidáme bílé víno a zredukujeme.
-
18Přidáme připravený demi glacée a vše společně krátce povaříme.
-
19Při servírování doplníme pečenými bramborami a zeleninovými chipsy.