Salát s vinaigrettem a zastřeným vejcem

  • Čas na přípravu
    25 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Lehký salát s oblíbenou zálivkou z medu a hořčice. Zastřené vejce na vrchu dotvoří lahodnou chuť.

Suroviny
  • Thomy Combiflex 300 ml
  • Variace listových salátů 4 ks
  • Ředkvičky 2 svazky
  • Hořčice francouzská 50 g
  • Med lesní 50 g
  • Balzamicový ocet 150 ml
  • Vejce 10 ks
  • Sůl
Příprava
  • 1
    Listový salát očistíme a natrháme.
  • 2
    Promícháme společně s nakrájenými ředkvičkami na plátky.
  • 3
    Do misky postupně nalijeme, med, hořčici, THOMY Combiflex, ocet a vymícháme metličkou do hladké emulze.
  • 4
    Do mírně vroucí vody přilijeme ocet a připravíme zastřené vejce.

Tip šéfkuchaře: Vejce můžeme připravit dopředu v sous vide lázni, ve které je vaříme na 63°C po dobu 1 hodiny, poté zachladíme a uchováme 48 hodin.