Salát s vinaigrettem a zastřeným vejcem
Lehký salát s oblíbenou zálivkou z medu a hořčice. Zastřené vejce na vrchu dotvoří lahodnou chuť.
Suroviny
- Thomy Combiflex 300 ml
- Variace listových salátů 4 ks
- Ředkvičky 2 svazky
- Hořčice francouzská 50 g
- Med lesní 50 g
- Balzamicový ocet 150 ml
- Vejce 10 ks
- Sůl
Příprava
-
1Listový salát očistíme a natrháme.
-
2Promícháme společně s nakrájenými ředkvičkami na plátky.
-
3Do misky postupně nalijeme, med, hořčici, THOMY Combiflex, ocet a vymícháme metličkou do hladké emulze.
-
4Do mírně vroucí vody přilijeme ocet a připravíme zastřené vejce.
Tip šéfkuchaře: Vejce můžeme připravit dopředu v sous vide lázni, ve které je vaříme na 63°C po dobu 1 hodiny, poté zachladíme a uchováme 48 hodin.