Králičí hřbet a ragú z ledvinek
Králičí hřbet sous vide, pyré z mladého hrášku a máty, ragú z ledvinek, škvarkový knedlíček
Recept, který obohatí velikonoční menu, může být pro vaše zákazníky právě králičí hřbet sous vide s netradičním ragú.
Suroviny
Králičí hřbet:
- 1700 g králičího hřbetu
- 200 ml smetany
- 100 g ledvinek
- 20 g majoránky
- 200 g lardo špeku
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a pepř
Pyré z hrášku:
- 1000 g hrášku
- 20 g máty
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 80 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 ml smetany
Škvarkový knedlíček:
- 400 g MAGGI Bramborového těsta
- 2 ks vejce
- 20 g bramborového škrobu
- 100 g škvarků
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Hřbet si vykostíme, okořeníme.
-
2Na potravinovou folii si rozložíme na plátky nakrájený lardo špek.
-
3Králičí maso (odřezky z hřbetu) si společně se solí, pepřem a majoránkou vymixujeme v hladkou fáš.
-
4Na špek dáme vykostěný hřbet z králíka a rozetřeme fáš.
-
5Zabalíme, pevně zamotáme a vaříme ve vodní lázni na 65° Celsia po dobu 2 hodin.
-
6Na oleji orestujeme hrášek.
-
7Vložíme do mixéru, přidáme listy máty a zalijeme smetanou a máslem.
-
8Dochutíme zeleninovým koncentrátem.
-
9Rozmixujeme v hladké pyré.
-
10Ledvinky si orestujeme na THOMY Combiflexu a vložíme do fáše.
-
11Připravíme si MAGGI Bramborové těsto dle návodu a do těsta zapracujeme bramborový škrob.
-
12Vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme do měkka.
-
13Škvarky si nasekáme v kutru. Knedlíčky obalíme v drcených škvarkách.