Pečené kuřecí prso, omáčka z uzených paprik a sotýrovaná jarní zelenina

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Netradiční chuť uzených paprik dodá jedinečnost receptu s kuřecím prsem pro vaše hosty. 

Suroviny
  • 1500 g kuřecích prsou s kůží
  • 10 g rozmarýnu
  • 10 g tymiánu
  • 800 g papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 g listové petržele
  • 500 ml smetany 12 %
  • 300 g brokolice
  • 300 g hráškových lusků
  • 300 g mrkeve
  • 50 stružků česneku
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Kuřecí prsa si okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s kostičkou másla a bylinkami. Vaříme v sous vide lázni na 68° Celsia po dobu 75 minut.
  • 2
    Papriky si opálíme pistolí, nebo upečeme. Oloupeme slupku.
  • 3
    Na olivovém oleji si orestujeme nakrájené papriky, společně s nasekanou listovou petrželí a přilijeme smetanu.
  • 4
    Krátce povaříme a společně rozmixujeme v hladkou omáčku.
  • 5
    Brokolici, mrkev a hráškové lusky si zblanšírujeme ve vroucí vodě a poté přemístíme na pánev s THOMY Combiflexem a krátce orestujeme.
  • 6
    Kuřecí prsa si vyjmeme z vodní lázně sous vide, osušíme a na oleji společně s česnekem a rozmarýnem orestujeme.

VIDEORECEPT

Pečené kuřecí prso, omáčka z uzených paprik a sotýrovaná jarní zelenina – recept