Pečené kuřecí prso, omáčka z uzených paprik a sotýrovaná jarní zelenina
Netradiční chuť uzených paprik dodá jedinečnost receptu s kuřecím prsem pro vaše hosty.
Suroviny
- 1500 g kuřecích prsou s kůží
- 10 g rozmarýnu
- 10 g tymiánu
- 800 g papriky
- 50 ml olivového oleje
- 50 g listové petržele
- 500 ml smetany 12 %
- 300 g brokolice
- 300 g hráškových lusků
- 300 g mrkeve
- 50 stružků česneku
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Kuřecí prsa si okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s kostičkou másla a bylinkami. Vaříme v sous vide lázni na 68° Celsia po dobu 75 minut.
-
2Papriky si opálíme pistolí, nebo upečeme. Oloupeme slupku.
-
3Na olivovém oleji si orestujeme nakrájené papriky, společně s nasekanou listovou petrželí a přilijeme smetanu.
-
4Krátce povaříme a společně rozmixujeme v hladkou omáčku.
-
5Brokolici, mrkev a hráškové lusky si zblanšírujeme ve vroucí vodě a poté přemístíme na pánev s THOMY Combiflexem a krátce orestujeme.
-
6Kuřecí prsa si vyjmeme z vodní lázně sous vide, osušíme a na oleji společně s česnekem a rozmarýnem orestujeme.