Entrecôte a pyré z černého kořene

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Entrecôte, pyré z černého kořene, kapusta, glazované šalotky, madeira sauce

Entrecote, neboli Rib Eye Steak je maso z vysokého roštěnce. Hodí se na rychlou úpravu a připravíme z něj výtečné steaky. Výběr masa bychom určitě neměli podcenit a investovat do vyzrálého masa. Sladká brusinková omáčka dodá steaku šmrnc.

Suroviny
  • Hovězí vysoká roštěná
  • Máslo
  • Tymián
  • Černý kořen
  • Mléko
  • THOMY COMBIFLEX
  • Šalotka
  • Cukr
  • Kapusta
  • Balzamikový ocet
  • Kořenová zelenina
  • Madeira
  • Bobkový list
  • CHEF TMAVÝ TELECÍ PASTOVÝ FOND
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Maso si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a tymiánem.
  • 2
    Připravujeme v sous vide lázni na 58 stupňů Celsia po dobu 75 minut.
  • 3
    Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
  • 4
    Kapustu si krátce povaříme a rychle ochladíme. Před podáváním orestujeme.
  • 5
    Černý kořen si uvaříme v mléce a másle do měkka. Rozmixujeme na hladké pyré.
  • 6
    Kořenovou zeleninu si orestujeme, přidáme bylinky a bobkový list, zalijeme madeirou a připraveným telecím fondem, provaříme, zredukujeme a zjemníme máslem.
  • 7
    Šalotky si orestujeme, přisypeme cukr a zkaramelizujeme, zalijeme balzamikovým octem a´pomalu redukujeme.