Entrecôte a pyré z černého kořene
Entrecôte, pyré z černého kořene, kapusta, glazované šalotky, madeira sauce
Entrecote, neboli Rib Eye Steak je maso z vysokého roštěnce. Hodí se na rychlou úpravu a připravíme z něj výtečné steaky. Výběr masa bychom určitě neměli podcenit a investovat do vyzrálého masa. Sladká brusinková omáčka dodá steaku šmrnc.
Suroviny
- Hovězí vysoká roštěná
- Máslo
- Tymián
- Černý kořen
- Mléko
- THOMY COMBIFLEX
- Šalotka
- Cukr
- Kapusta
- Balzamikový ocet
- Kořenová zelenina
- Madeira
- Bobkový list
- CHEF TMAVÝ TELECÍ PASTOVÝ FOND
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Maso si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a tymiánem.
-
2Připravujeme v sous vide lázni na 58 stupňů Celsia po dobu 75 minut.
-
3Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
-
4Kapustu si krátce povaříme a rychle ochladíme. Před podáváním orestujeme.
-
5Černý kořen si uvaříme v mléce a másle do měkka. Rozmixujeme na hladké pyré.
-
6Kořenovou zeleninu si orestujeme, přidáme bylinky a bobkový list, zalijeme madeirou a připraveným telecím fondem, provaříme, zredukujeme a zjemníme máslem.
-
7Šalotky si orestujeme, přisypeme cukr a zkaramelizujeme, zalijeme balzamikovým octem a´pomalu redukujeme.