Salát z květáku a kachní prsa v teriyaki

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Salát z pečeného květáku, kachní prsa v teriyaki omáčce

Kdy bylo naposledy každé sousto čirou radostí ze života? Šťavnatá kachní prsa v teriyaki omáčce budou explozí lahodných chutí a spolu se salátem z pečeného květáku vznikne jídlo, které se nezapomenutelně vryje do paměti každého, kdo jednou ochutná.

Suroviny
  • Karfiol 2000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymian 20 g
  • Cherry paradajky 500 g
  • Mladá cibuľka 1 zväzok
  • Kačacie prsia 1500 g
  • MAGGI sójová omáčka 200 ml
  • Med 200 ml
  • Zázvor 100 ml
  • Ryžový ocot 100 ml
  • Chilli papričky 50 g
  • Sézam 10 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Citrón 2 ks
  • Koriander 50 g
  • Soľ a čierne korenie
Příprava
  • 1
    Sojovou omáčku, med, ocet, nastrouhaný zázvor, nasekané chilli a sezam si promícháme.
  • 2
    Kachní prsa očistíme, vložíme do marinády a společně zavakuujeme.
  • 3
    Připravujeme v sous vide lázni na 60 stupňů Celsia po dobu 80 minut.
  • 4
    Květák si očistíme, natrháme na drobné růžičky a promícháme s olejem.
  • 5
    Vložíme na pečící papír společně s tymiánem a pečeme na 180 stupňů Celsia do měkka.
  • 6
    Nakrájíme si rajčata, jarní cibulku a přidáme upečený květák. Vše dochutíme solí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
  • 7
    Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
  • 8
    Před servírováním nasekáme do salátu čerstvý koriandr