Salát z květáku a kachní prsa v teriyaki
Salát z pečeného květáku, kachní prsa v teriyaki omáčce
Kdy bylo naposledy každé sousto čirou radostí ze života? Šťavnatá kachní prsa v teriyaki omáčce budou explozí lahodných chutí a spolu se salátem z pečeného květáku vznikne jídlo, které se nezapomenutelně vryje do paměti každého, kdo jednou ochutná.
Suroviny
- Karfiol 2000 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Tymian 20 g
- Cherry paradajky 500 g
- Mladá cibuľka 1 zväzok
- Kačacie prsia 1500 g
- MAGGI sójová omáčka 200 ml
- Med 200 ml
- Zázvor 100 ml
- Ryžový ocot 100 ml
- Chilli papričky 50 g
- Sézam 10 g
- Olivový olej 100 ml
- Citrón 2 ks
- Koriander 50 g
- Soľ a čierne korenie
Příprava
-
1Sojovou omáčku, med, ocet, nastrouhaný zázvor, nasekané chilli a sezam si promícháme.
-
2Kachní prsa očistíme, vložíme do marinády a společně zavakuujeme.
-
3Připravujeme v sous vide lázni na 60 stupňů Celsia po dobu 80 minut.
-
4Květák si očistíme, natrháme na drobné růžičky a promícháme s olejem.
-
5Vložíme na pečící papír společně s tymiánem a pečeme na 180 stupňů Celsia do měkka.
-
6Nakrájíme si rajčata, jarní cibulku a přidáme upečený květák. Vše dochutíme solí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
-
7Maso orestujeme ze všech stran a necháme odpočinout.
-
8Před servírováním nasekáme do salátu čerstvý koriandr