Květákové soufflé, restovaný špenát s medvědím česnekem, pečený bramborový fondán
Levný, bezmasý a přitom chutný recept, který si jistě zamilujete.
Suroviny
- Květák 1000 g
- CHEF ROQUEFORTOVÁ OMÁČKA 500 ml
- Hladká mouka 300 g
- Vejce 4 ks
- Pažitka 50 g
- Medvědí česnek, špenát 400 g
- Velké brambory 10 ks
- Olivový olej 100 ml
- MAGGI ZELENINOVÝ VÝVAR 40 g
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme na jemnou kaši.
-
2Vejce si oddělíme a bílky vyšleháme do sněhu. Ke květáku přidáme žloutky, hladkou mouku, roquefortovou omáčku a nasekanou pažitku. Vytvoříme těsto, které v závěru nadlehčíme sněhem z bílků.
-
3Vysypeme zapékací misky, vložíme těsto na soufflé a dáme péci na 180°C na cca 10 minut.
-
4Špenát a medvědí česnek omyjeme, nasekáme a orestujeme na máslovém oleji.
-
5Brambory si omyjeme, vykrojíme tvořítkem, vložíme do trouby a pečeme z půlky ponořené v zeleninovém vývaru do měkka.