Květákové soufflé, restovaný špenát s medvědím česnekem, pečený bramborový fondán

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Levný, bezmasý a přitom chutný recept, který si jistě zamilujete. 

Suroviny
  • Květák 1000 g
  • CHEF ROQUEFORTOVÁ OMÁČKA 500 ml
  • Hladká mouka 300 g
  • Vejce 4 ks
  • Pažitka 50 g
  • Medvědí česnek, špenát 400 g
  • Velké brambory 10 ks
  • Olivový olej 100 ml
  • MAGGI ZELENINOVÝ VÝVAR 40 g
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme na jemnou kaši.
  • 2
    Vejce si oddělíme a bílky vyšleháme do sněhu. Ke květáku přidáme žloutky, hladkou mouku, roquefortovou omáčku a nasekanou pažitku. Vytvoříme těsto, které v závěru nadlehčíme sněhem z bílků.
  • 3
    Vysypeme zapékací misky, vložíme těsto na soufflé a dáme péci na 180°C na cca 10 minut.
  • 4
    Špenát a medvědí česnek omyjeme, nasekáme a orestujeme na máslovém oleji.
  • 5
    Brambory si omyjeme, vykrojíme tvořítkem, vložíme do trouby a pečeme z půlky ponořené v zeleninovém vývaru do měkka.