Skotský losos sous vide
Skotský losos sous vide, glazírovaná zelenina a espuma z červeného curry
Extra šťavnatý losos v poněkud netradiční, ale o to chutnější kombinaci. Vyzkoušejte recept s nádechem exotiky, ve kterém vás kromě lahodného masa okouzlí glazírovaná zelenina a espuma z červeného curry.
Suroviny
- 1800 g lososa
- 100 g másla
- 2 ks citrónové trávy
- 500 g jarního hrášku
- 500 g mini karotek
- 500 g cukety
- 500 g divoké brokolice
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 1 lžíce červené curry pasty
- 1000 ml kokosového mléka
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Lososa si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a citronovou trávou. Zavakuujeme.
-
2Připravujeme v sous vide lázni na 60° Celsia po dobu 20 minut.
-
3Očištěnou brokolici a karotku si krátce povaříme a rychle ochladíme.
-
4Na oleji je orestujeme společně s hráškem a cuketami. Přidáme máslo, podlije vodou a přidáme CHEF Asijský koncentrát.
-
5Společně krátce glazírujeme. Na oleji si zarestujeme curry pastu, přidáme citronovou trávu, zalijeme kokosový mlékem. Společně vše provaříme.
-
6Omáčku přecedíme, nalijeme do šlehačkové lahve a pomocí bombiček vytvoříme espumu.