Vepřová panenka s černým pivem a karamelem
Steak z vepřové panenky s omáčkou z černého piva a karamelu
Oblíbenou vepřovou panenku lze připravit na tisíc způsobů, ale na černém pivě a karamelu je nezapomenutelná.
Suroviny
- 1800 g vepřové panenky
- 20 g rozmarýnu
- 100 g THOMY Combiflexu
- 200 g cukru
- 1000 ml černého piva
- 300 g MAGGI Drcených rajčat
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Vepřovou panenku nakrájíme na vyšší medailonky, osolíme a opepříme.
-
2Na THOMY Combiflexu orestujeme společně s větvičkou rozmarýnu a dopečeme v konvektomatu na 150 °C po dobu 6 minut.
-
3Na rozehřátou pánev nasypeme cukr a pomalu necháme zkaramelizovat, přidáme MAGGI Drcená rajčata a orestujeme. Po chvilce zalijeme tmavým pivem a necháme zredukovat.
-
4Do redukce přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, který nám nejen dotáhne chuť omáčky, ale i zvýrazní barvu.
Tip šéfkuchaře: Vzhledem k příjemně nasládlé chuti omáčky jako přílohu doporučujeme například smetanové brambory gratinované s vyzrálým sýrem nebo pyré z kukuřice.