Tandoori smažený GARDEN GOURMET® Veganský řízek

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Tandoori smažený GARDEN GOURMET® Veganský řízek s kokosovým relishem podávaný s jogurtem, okurkou a mátou

Recept s chutí Indie, který vnese do vašeho podniku orientální nádech. Tandoori Garam masala je směs koření, která dává pokrmu její specifickou chuť a dobrou vůni. Garam znamená silný a teplý, zatímco masala odkazuje na koření. To znamená, že Garam masala je směs koření, která dodává tělu teplo.

Suroviny
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks okurky
  • 20 g máty
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 g kafírových nebo limetkových listů
  • Sůl
  • Tandoori koření
Kokosový relish:
  • 2 ks kokosových ořechů
  • 2 ks chilli papriček
  • 100 g zázvoru
  • 2 ks jemně nasekaných stroužků česneku
  • 300 ml veganského jogurtu
  • 1 polévková lžíce hořčičných semen
  • 50 g čerstvého koriandru
  • Sůl
Příprava
  • 1
    Oloupejte červenou cibuli, rozkrojte ji na poloviny a nakrájejte najemno. Vložte cibuli do ledové vody a poté nechte okapat na cedníku.
  • 2
    Okurky oloupejte, nakrájejte na kousky 1,5 cm, přidejte odkapanou červenou cibuli a lístky máty.
  • 3
    Smažte kafírové nebo limetkové listy na rozpáleném oleji. Nechte je na papírové utěrce a posypte trochou soli.
  • 4
    Použijte stejný olej na smažení GARDEN GOURMET® Veganských řízků a smažte je po dobu 2 minut z každé strany. Poté posypte směsí koření tandoori.
  • 5
    Vytvořte v kokosech malou díru a pečte je v troubě při 180 °C po dobu cca 30 minut. Poté je nechte vystydnout, vyjměte dužinu a nahrubo ji nasekejte.
  • 6
    Chilli papričky očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte najemno. Nastrouhejte zázvor.
  • 7
    Kokosovou dužinu smíchejte s chilli, zázvorem, česnekem, jogurtem a limetkovou šťávou v hustou hmotu.
  • 8
    Hořčičná semínka opečte na suché rozpálené pánvi.
  • 9
    Smíchejte kokosový relish s jemně nasekaným koriandrem. Dochuťte solí a limetkovou šťávou.

Místo listů lze použít i jiné smažené bylinky; bazalka, kafírové limetkové listy a shiso listy