Mexický GARDEN GOURMET® sendvič a tomatillos salsa
Mexický sendvič s GARDEN GOURMET® Veganským řízkem, tomatillos salsou a zelným salátem
Recept na tradiční mexický sendvič s tomatillos salsou. Tomatillo, známé také jako mexické rajče nebo mochyně dužnoplodná, je zásadní zelenina v mexickém jídle. Používá se například v salsa verde.
Suroviny
- 100 ml olivového oleje
- 10 ks měkkých briošek
- 125 g čerstvého oregana
- 2 saláty
- Sůl a černý pepř
Zelný salát
- 2 ks špičatého zelí
- 2 ks okurky
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce citronové šťávy
- 200 ml majonézy
Tomatillos salsa
- 4 stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 100 g koriandru
- 600 g tomatillos (možno nahradit zelenými rajčaty)
- 2 ks jalapeños
- Sůl a pražený sezam
Příprava
-
1Na velké pánvi zahřejte olivový olej. Oregano nahrubo nasekejte a osmažte na oleji. Vyjměte z oleje, nechte na kuchyňské utěrce a posypte trochou soli.
-
2Špičaté zelí nasekejte najemno a okurky nakrájejte na plátky, poté obojí vložte do misky a promíchejte se solí.
-
3Vše promíchejte spolu s citronovou šťávou a limetkou, majonézou a těsně před podáváním promíchejte se zelným salátem.
-
4Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nahrubo. Přidejte koriandr. Vložte tomatillos.
-
5Vložte všechny přísady do kuchyňského robotu a rozmixujte na hrubou salsu. Dochuťte solí a tekutinou z tomatillos.
-
6GARDEN GOURMET® Veganské řízky usmažte ve zbývajícím oregano oleji.
-
7Zahřejte briošky a natrhejte salát na kousky. Následně servírujte vše v miskách a talířích.
- K jídlu lze místo chleba přidat velký salát se zeleninou.
- Podávejte s tenkými plátky čerstvého jalapeños.