Mexický GARDEN GOURMET® sendvič a tomatillos salsa

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Mexický sendvič s GARDEN GOURMET® Veganským řízkem, tomatillos salsou a zelným salátem

Recept na tradiční mexický sendvič s tomatillos salsou. Tomatillo, známé také jako mexické rajče nebo mochyně dužnoplodná, je zásadní zelenina v mexickém jídle. Používá se například v salsa verde.

Suroviny
  • 100 ml olivového oleje
  • 10 ks měkkých briošek
  • 125 g čerstvého oregana
  • 2 saláty
  • Sůl a černý pepř
Zelný salát
  • 2 ks špičatého zelí
  • 2 ks okurky
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml majonézy
Tomatillos salsa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 100 g koriandru
  • 600 g tomatillos (možno nahradit zelenými rajčaty)
  • 2 ks jalapeños
  • Sůl a pražený sezam
Příprava
  • 1
    Na velké pánvi zahřejte olivový olej. Oregano nahrubo nasekejte a osmažte na oleji. Vyjměte z oleje, nechte na kuchyňské utěrce a posypte trochou soli.
  • 2
    Špičaté zelí nasekejte najemno a okurky nakrájejte na plátky, poté obojí vložte do misky a promíchejte se solí.
  • 3
    Vše promíchejte spolu s citronovou šťávou a limetkou, majonézou a těsně před podáváním promíchejte se zelným salátem.
  • 4
    Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nahrubo. Přidejte koriandr. Vložte tomatillos.
  • 5
    Vložte všechny přísady do kuchyňského robotu a rozmixujte na hrubou salsu. Dochuťte solí a tekutinou z tomatillos.
  • 6
    GARDEN GOURMET® Veganské řízky usmažte ve zbývajícím oregano oleji.
  • 7
    Zahřejte briošky a natrhejte salát na kousky. Následně servírujte vše v miskách a talířích.
  • K jídlu lze místo chleba přidat velký salát se zeleninou.
  • Podávejte s tenkými plátky čerstvého jalapeños.