Veganský segedinský guláš a karlovarský knedlík
.
Suroviny
- 800 g Kvašené zelí
- 10 g Šarlotka
- 250 ml Rostlinná smetana
- 5 g Bobkový list
- 5 g Červená paprika uzená
- 0,10 l Thomy combiflex olej
- 15 g Sůl
- 5 g Wiberg barevný drcený pepř
- 1500 g Karlovarský knedlík
- 4 g Výhonky hrášku
Příprava
-
1Kysané zelí si promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi si rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou šarlotku, přidáme zelí, poprášíme paprikou a dobře promícháme.
-
2Přidáme Garden Gourmet veganské nudličky a společně podusíme. Opatrně vmícháme smetanu, popřípadě zředíme vodou a můžeme servírovat.
-
3Karlovarský knedlík si nakrájíme na vhodné kousky a ze všech stran opečeme na trošce oleje.