Kuřecí prsa sous vide s pyré z květáku

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
.
Suroviny
  • 1800 g kuřecích prsou s kůží
  • 50 g tymiánu
  • 50 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 1500 g květáku
  • 500 ml smetany 30%
  • 500 g zeleného chřestu
  • 1 kus citrónu
  • sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. S kouskem másla vložíme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a ponoříme do nahřáté sous vide lázně s nastavením teploty na 63 °C po dobu 90 minut.
  • 2
    Po uvaření kuřecí prsa vyjmeme a na pánvi prudce orestujeme kůží dolů do křupava.
  • 3
    V hrnci na oleji orestujeme třtinový cukr, až se rozpustí na karamel. Přidáme nakrájený květák a orestujeme do hněda. Zalijeme bílým vínem, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme smetanu a vše společně promixujeme v hladké pyré.
  • 4
    Chřest uvaříme al dente v osolené vodě s citrónem. Na pánvi rozpustíme máslo a chřest orestujeme.
  • 5
    THOMY Holandskou omáčku prohřejeme a servírujeme s plátky kuřecího prsa, máslovým chřestem a pyré.