Kuřecí prsa sous vide s pyré z květáku
.
Suroviny
- 1800 g kuřecích prsou s kůží
- 50 g tymiánu
- 50 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 200 ml bílého vína
- 100 ml olivového oleje
- 1500 g květáku
- 500 ml smetany 30%
- 500 g zeleného chřestu
- 1 kus citrónu
- sůl a pepř
Příprava
-
1Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. S kouskem másla vložíme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a ponoříme do nahřáté sous vide lázně s nastavením teploty na 63 °C po dobu 90 minut.
-
2Po uvaření kuřecí prsa vyjmeme a na pánvi prudce orestujeme kůží dolů do křupava.
-
3V hrnci na oleji orestujeme třtinový cukr, až se rozpustí na karamel. Přidáme nakrájený květák a orestujeme do hněda. Zalijeme bílým vínem, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme smetanu a vše společně promixujeme v hladké pyré.
-
4Chřest uvaříme al dente v osolené vodě s citrónem. Na pánvi rozpustíme máslo a chřest orestujeme.
-
5THOMY Holandskou omáčku prohřejeme a servírujeme s plátky kuřecího prsa, máslovým chřestem a pyré.