Dančí hřbet sous vide s šípky a zázvorem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Dančí hřbet sous vide, espuma z šípkové omáčky a dýňové pyré se zázvorem

Kombinace zvěřiny a šípkové omáčky nikdy nezklame. Místo knedlíků zkuste dýňové pyré ochucené zázvorem.

Suroviny
  • 1500 g dančího hřbetu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g rozmarýnu
  • Jalovec
  • 300 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 300 g petržele
  • 400 g šípkového džemu
  • 1500 g dýně
  • 100 g zázvoru
  • 500 g řepy
  • 100 g másla
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Dančí hřbet očistíme a okořeníme jalovcem a rozmarýnem. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
  • 2
    Sáček vložíme do sous vide lázně o teplotě 55° Celsia po dobu 2 hodin.
  • 3
    Hřbet vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
  • 4
    Na druhé pánvi s THOMY Combiflexem orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme šípkový džem a zalijeme vodou.
  • 5
    Zeleninu dusíme doměkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím a společně rozmixujeme v hladkou omáčku. Vložíme do šlehačkové láhve a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.
  • 6
    Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Orestujeme, přidáme zázvor a podlijeme vodou.
  • 7
    Vaříme doměkka, promixujeme v hladké pyré a na závěr zjemníme máslem.
  • 8
    Řepu uvaříme do měkka a poté orestujeme na THOMY Combiflexu.
  • 9
    Dančí hřbet nafilírujeme a podávame s espumou ze šípkové omáčky, orestovanou řepou a dýňovým pyré.

Tip: Na pokrm můžeme použít i kančí, srnčí či jelení maso.