Dančí hřbet sous vide s šípky a zázvorem
Dančí hřbet sous vide, espuma z šípkové omáčky a dýňové pyré se zázvorem
Kombinace zvěřiny a šípkové omáčky nikdy nezklame. Místo knedlíků zkuste dýňové pyré ochucené zázvorem.
Suroviny
- 1500 g dančího hřbetu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g rozmarýnu
- Jalovec
- 300 g mrkve
- 300 g celeru
- 300 g petržele
- 400 g šípkového džemu
- 1500 g dýně
- 100 g zázvoru
- 500 g řepy
- 100 g másla
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Dančí hřbet očistíme a okořeníme jalovcem a rozmarýnem. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
-
2Sáček vložíme do sous vide lázně o teplotě 55° Celsia po dobu 2 hodin.
-
3Hřbet vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
-
4Na druhé pánvi s THOMY Combiflexem orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme šípkový džem a zalijeme vodou.
-
5Zeleninu dusíme doměkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem hovězím a společně rozmixujeme v hladkou omáčku. Vložíme do šlehačkové láhve a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.
-
6Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Orestujeme, přidáme zázvor a podlijeme vodou.
-
7Vaříme doměkka, promixujeme v hladké pyré a na závěr zjemníme máslem.
-
8Řepu uvaříme do měkka a poté orestujeme na THOMY Combiflexu.
-
9Dančí hřbet nafilírujeme a podávame s espumou ze šípkové omáčky, orestovanou řepou a dýňovým pyré.
Tip: Na pokrm můžeme použít i kančí, srnčí či jelení maso.