Espuma z holandské omáčky na briošce s lososem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Brioška, marinovaný losos, 63° vejce, espuma z holandské omáčky a listy špenátu

Ideální recept na snídani, která zasytí a dodá tělu potřebné suroviny.

Suroviny
  • 10 ks briošek
  • 1000 g lososa
  • 50 g kopru
  • 300 g cukru
  • 300 g soli
  • 10 ks vajec
  • 120 g listového špenátu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Sůl a černý pepř
Příprava
  • 1
    Briošky nakrájíme a na pánvi nasucho toustujeme.
  • 2
    Promícháme sůl s cukrem a zasypeme připraveného lososa. Necháme marinovat 24 hodin v chladu.
  • 3
    Lososa očistíme a opláchneme studenou vodou. Následně lososa obalíme v nasekaném kopru a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Vejce vložíme do sous vide lázně na 63° C po dobu 60 minut.
  • 5
    THOMY Holandskou omáčku Gourmet Premium prohřejeme, nalijeme do šlehačkové láhve a pomocí bombiček vytvoříme espumu.
  • 6
    Listy špenátu orestujeme na THOMY Combiflex máslovém oleji a dochutíme pepřem a solí.
  • 7
    Na briošku vložíme špenát, přidáme plátky marinovaného lososa, vyklepnuté vajíčko a na závěr nastříkáme espumu.