Skotský losos sous vide

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Skotský losos sous vide, glazírovaná zelenina a espuma z červeného curry

Extra šťavnatý losos v poněkud netradiční, ale o to chutnější kombinaci. Vyzkoušejte recept s nádechem exotiky, ve kterém vás kromě lahodného masa okouzlí glazírovaná zelenina a espuma z červeného curry.

Suroviny
  • 1800 g lososa
  • 100 g másla
  • 2 ks citrónové trávy
  • 500 g jarního hrášku
  • 500 g mini karotek
  • 500 g cukety
  • 500 g divoké brokolice
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 1 lžíce červené curry pasty
  • 1000 ml kokosového mléka
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Lososa si očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a citronovou trávou. Zavakuujeme.
  • 2
    Připravujeme v sous vide lázni na 60° Celsia po dobu 20 minut.
  • 3
    Očištěnou brokolici a karotku si krátce povaříme a rychle ochladíme.
  • 4
    Na oleji je orestujeme společně s hráškem a cuketami. Přidáme máslo, podlije vodou a přidáme CHEF Asijský koncentrát.
  • 5
    Společně krátce glazírujeme. Na oleji si zarestujeme curry pastu, přidáme citronovou trávu, zalijeme kokosový mlékem. Společně vše provaříme.
  • 6
    Omáčku přecedíme, nalijeme do šlehačkové lahve a pomocí bombiček vytvoříme espumu.