Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor
Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor
Jakým jiným receptem lépe přivítat jaro, než jehněčim hřbetem s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným bramborem? Provoňte kuchyni bylinkami a úžasným jehněčím masem.
Suroviny
Jehněčí hřbet
- 1700 g jehněčího hřbetu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 10 g rozmarýnu
- 10 g česnek
- Sůl a pepř
Bylinková krusta
- 200 g toastového chléba
- 150 g másla
- 50 g petrželové nati, tymiánu a šalvěje
- 50 g parmezánu
Pyré z karotky
- 2000 g jarní karotky
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 800 ml smetany 30%
- 100 g másla
- Sůl a pepř
Pečený brambor
- 1000 g brambor
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymiánu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami, česnekem a olejem do vakuovacího sáčku.
-
2Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55° Celsia jednu hodinu.
-
3Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Toastový chléb zbavíme kůrky a v kutru rozkutrujeme.
-
5Parmezán si nastrouháme na jemno, bylinky nasekáme na jemno.
-
6Vše vložíme do misky, přidáme měkké máslo a smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
-
7Krustu vložíme na jehněčí hřbet a necháme v salamanderu zapéci.
-
8Na oleji orestujeme karotku, podlijeme vodou a povaříme.
-
9Vložíme do mixéru, a zalijeme smetanou a máslem.
-
10Dochutíme zeleninovým koncentrátem
-
11Rozmixujeme v hladké pyré.
-
12Brambory si oloupeme a tvořítkem vykrájíme na potřebné tvary. Uvaříme na páře do měkka.
-
13Na pánev nalijeme olej a brambory společně s tymiánem orestujeme.