Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Jehněčí hřbet, bylinková krusta, pyré z jarní karotky a pečený brambor

Jakým jiným receptem lépe přivítat jaro, než jehněčim hřbetem s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným bramborem? Provoňte kuchyni bylinkami a úžasným jehněčím masem.

Suroviny
Jehněčí hřbet
  • 1700 g jehněčího hřbetu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 10 g rozmarýnu
  • 10 g česnek
  • Sůl a pepř
Bylinková krusta
  • 200 g toastového chléba
  • 150 g másla
  • 50 g petrželové nati, tymiánu a šalvěje
  • 50 g parmezánu
Pyré z karotky
  • 2000 g jarní karotky
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 800 ml smetany 30%
  • 100 g másla
  • Sůl a pepř
Pečený brambor
  • 1000 g brambor
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g tymiánu
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Jehněčí hřbet očistíme, osolíme, okořeníme a vložíme společně s bylinkami, česnekem a olejem do vakuovacího sáčku.
  • 2
    Zavakuujeme a vaříme ve vodní lázni na 55° Celsia jednu hodinu.
  • 3
    Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Toastový chléb zbavíme kůrky a v kutru rozkutrujeme.
  • 5
    Parmezán si nastrouháme na jemno, bylinky nasekáme na jemno.
  • 6
    Vše vložíme do misky, přidáme měkké máslo a smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
  • 7
    Krustu vložíme na jehněčí hřbet a necháme v salamanderu zapéci.
  • 8
    Na oleji orestujeme karotku, podlijeme vodou a povaříme.
  • 9
    Vložíme do mixéru, a zalijeme smetanou a máslem.
  • 10
    Dochutíme zeleninovým koncentrátem
  • 11
    Rozmixujeme v hladké pyré.
  • 12
    Brambory si oloupeme a tvořítkem vykrájíme na potřebné tvary. Uvaříme na páře do měkka.
  • 13
    Na pánev nalijeme olej a brambory společně s tymiánem orestujeme.