Grilovaný filet z bílé ryby

  • Brand
  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Grilovaný filet z bílé ryby, omáčka z bylinek a citrusů, gratinovaný brambor
Suroviny
  • 1500 g ryby např. siven (nebo pstruh či candát)
  • 3000 g brambor
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 800 ml smetany 30%
  • 50 g másla
  • 10 g tymiánu
  • 100 g citronu, limety
  • 100 g bylinek (petržel, pažitka, estragon)
  • Muškátový květ
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Rybu vyfiletujeme a vykostíme, nakrájíme na porce, osolíme a nařízneme kůži.
  • 2
    Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky, promícháme s muškátovým květem a solí. Přidáme smetanu a vrstvíme do zapékací nádoby. Pečeme na 140° Celsia po dobu 60 minut.
  • 3
    THOMY Rahmsauce krémovou omáčku nalijeme do kastrolu, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrusů, společně prohřejeme. Do prohřáté omáčky přidáme olej z bylinek.
  • 4
    Bylinky očistíme a společně s olejem zahřejeme na 60° Celsia. Rozmixujeme a scedíme přes jemné sítko.
  • 5
    Rybu prudce opečeme na oleji kůží dolů a přelíváme teplým máslem s bylinkami.
  • 6
    Pokrm servírujeme s omáčkou a gratinovanými bramborami.