Grilovaný filet z bílé ryby
Grilovaný filet z bílé ryby, omáčka z bylinek a citrusů, gratinovaný brambor
Suroviny
- 1500 g ryby např. siven (nebo pstruh či candát)
- 3000 g brambor
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 800 ml smetany 30%
- 50 g másla
- 10 g tymiánu
- 100 g citronu, limety
- 100 g bylinek (petržel, pažitka, estragon)
- Muškátový květ
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Rybu vyfiletujeme a vykostíme, nakrájíme na porce, osolíme a nařízneme kůži.
-
2Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky, promícháme s muškátovým květem a solí. Přidáme smetanu a vrstvíme do zapékací nádoby. Pečeme na 140° Celsia po dobu 60 minut.
-
3THOMY Rahmsauce krémovou omáčku nalijeme do kastrolu, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrusů, společně prohřejeme. Do prohřáté omáčky přidáme olej z bylinek.
-
4Bylinky očistíme a společně s olejem zahřejeme na 60° Celsia. Rozmixujeme a scedíme přes jemné sítko.
-
5Rybu prudce opečeme na oleji kůží dolů a přelíváme teplým máslem s bylinkami.
-
6Pokrm servírujeme s omáčkou a gratinovanými bramborami.