Kapustové závitky s bramborami na kyselo a pošírované vajíčko
Kapustové závitky s bramborami na kyselo a pošírované vajíčko
Suroviny
- 200 g rýže
- 10 ks kapustových listů
- 1000 g brambor
- 200 ml rostlinné smetany
- 10 ks vajec
- Česnek
- Bobkový list
- Nové koření celé
- Drcený kmín
- Ocet
- Sůl a mletý pepř
Příprava
-
1Uvařenou rýži smícháme s GARDEN GOURMET® Veganským mletým, dochutíme česnekem, kmínem, solí a pepřem.
-
2Listy kapusty blanšírujeme přibližně 3 minuty a následně je zchladíme v ledové vodě, aby se zachovala zelená barva. Kapustové listy naplníme připravenou směsí a zavineme do malých závitků.
-
3Závitky vakuově zabalíme do potravinářské fólie a vaříme ve vodní lázni 15 minut na 70° Celsia.
-
4Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po uvaření přidáme smetanu a rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme solí, octem a pepřem.
-
5Do horké vody přidáme ocet a vytvoříme vodní vír. Do vodního víru vložíme vejce a vaříme přibližně 3 minuty.