Kapustové závitky s bramborami na kyselo a pošírované vajíčko

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Kapustové závitky s bramborami na kyselo a pošírované vajíčko
Suroviny
  • 200 g rýže
  • 10 ks kapustových listů
  • 1000 g brambor
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 10 ks vajec
  • Česnek
  • Bobkový list
  • Nové koření celé
  • Drcený kmín
  • Ocet
  • Sůl a mletý pepř
Příprava
  • 1
    Uvařenou rýži smícháme s GARDEN GOURMET® Veganským mletým, dochutíme česnekem, kmínem, solí a pepřem.
  • 2
    Listy kapusty blanšírujeme přibližně 3 minuty a následně je zchladíme v ledové vodě, aby se zachovala zelená barva. Kapustové listy naplníme připravenou směsí a zavineme do malých závitků.
  • 3
    Závitky vakuově zabalíme do potravinářské fólie a vaříme ve vodní lázni 15 minut na 70° Celsia.
  • 4
    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po uvaření přidáme smetanu a rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme solí, octem a pepřem.
  • 5
    Do horké vody přidáme ocet a vytvoříme vodní vír. Do vodního víru vložíme vejce a vaříme přibližně 3 minuty.