GARDEN GOURMET® Veganské mleté s bílým tahini a čerstvými bylinkami

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Recept vás vtáhne do tajů Středního východu. Tahini je vyrobeno z pražených sezamových semen, která byla rozemleta na hustou pastu steně jako arašídové máslo. Chuť je mírně hořká a ořechová s intenzivní dochutí sezamu. Tahini je oblíbenou ingrediencí na Středním východě v slané i sladké kuchyni. Je to například důležitá složka humusového receptu. Tahini můžete také použít přímo z plechovky jako dip k syrové zelenině nebo jako pomazánku na pečeném chlebu.
Suroviny
  • 100 g petrželky
  • 80 g máty
  • 3 g černého mletého pepře
  • 3 g mleté skořice
  • 3 g mletého kmínu
  • 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Tahini
  • 400 g syrového tahini
  • 800 g studené vody
  • 10 g soli
  • 1 ks citronu
Obloha
  • Chléb
  • Petržel
  • Máta
  • Citróny
Příprava
  • 1
    Nasekejte petržel a mátu nahrubo a promíchejte s GARDEN GOURMET® Veganským mletým.
  • 2
    Smíchejte všechna koření s CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým a smíchejte je s GARDEN GOURMET® Veganským mletým.
  • 3
    Smíchejte tahini, vodu, citronovou šťávu a dochuťte solí. Vše spolu dobře promíchejte.
  • 4
    Vložte GARDEN GOURMET® Veganské mleté do 10 zapékacích misek a přidejte omáčku tahini.
  • 5
    Pečte v troubě při 180° C po dobu 8 až 10 minut. Pokud používáte malé mísy, nebo po dobu 12 až 15 minut, pokud používáte velkou formu, nebo dokud tahini nezezlátne.
  • 6
    Podáváme s plochým chlebem, petrželkou, mátou a kousky citronu.
  • GARDEN GOURMET® Veganské mleté lze použít na libanonské zeleninové lasagne.
  • Podáváme s nakládanou paprikou a aromatickým bylinkovým salátem.