Krém z květáku a roquefortová pěna

  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Krém z karamelizovaného květáku, roquefortová omáčka a krutony

Suroviny
  • 2000 g květáku
  • 10 g tymiánu
  • 100 g cukru
  • 1000 ml mléka
  • 1000 ml smetany 12%
  • Muškátový květ
  • 700 ml smetany 30%
  • 100 g roquefortu
  • 100 g MAGGI Krutónů česnek bylinky
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Květák rozebereme na růžičky, orestujeme na oleji společně s tymiánem, přisypeme cukr a květák zkaramelizujeme.
  • 2
    Zalijeme mlékem a smetanou a vaříme do měkka. Po uvaření dochutíme a vše rozmixujeme na hladký krém.
  • 3
    30% smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní roquefort, přecedíme a vložíme do šlehačkové láhve.
  • 4
    Servírujeme s MAGGI Krutóny česnek bylinky.