"Niçoise style" salát se stripsy a parmazánem
"Niçoise style" salát s křupavými stripsy a parmazánovým dresinkem.
Suroviny
- 200 g okurky
- 150 g červené cibule
- 400 g vařených brambor
- 5 ks baby Romaine salátu
- 150 g datlových rajčat
- 150 g fazolí
- 20 ks grilovaných konzervovaných artyčoků
- 70 g černých oliv Niçoise
- 30 g petrželky
Parmazánový dresink
- 50 ml veganské majonézy
- 75 g parmezánu
- 100 ml řeckého jogurtu
- 40 g kaparů
- 1 ks stroužku česneku
Příprava
-
1Připravíme všechnu zeleninu na salát – očistíme a nakrájíme. Uvaříme okurku, cibuli, brambory, salát, fazole a artyčoky.
-
2Petrželku spaříme a necháme vychladnout ve vodě s ledem.
-
3V mixéru smícháme parmazán, kapary, jogurt a majonézu, aby vznikl hrubý dresink.
-
4V hluboké pánvi smažíme GARDEN GOURMET® Veganské řízky 3-4 minuty při teplotě 175 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
-
5Sestavíme "Niçoise style" salát.
Přidáme do salátu uvařené vejce, abychom zvýšili obsah bílkovin.
Pro změnu nahradíme GARDEN GOURMET® Veganský řízek za GARDEN GOURMET® Sensational™ Veganské trhané.