Vepřová panenka s černým pivem a karamelem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    60 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Steak z vepřové panenky s omáčkou z černého piva a karamelu

Oblíbenou vepřovou panenku lze připravit na tisíc způsobů, ale na černém pivě a karamelu je nezapomenutelná.

Suroviny
  • 1800 g vepřové panenky
  • 20 g rozmarýnu
  • 100 g THOMY Combiflexu
  • 200 g cukru
  • 1000 ml černého piva
  • 300 g MAGGI Drcených rajčat
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Vepřovou panenku nakrájíme na vyšší medailonky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Na THOMY Combiflexu orestujeme společně s větvičkou rozmarýnu a dopečeme v konvektomatu na 150 °C po dobu 6 minut.
  • 3
    Na rozehřátou pánev nasypeme cukr a pomalu necháme zkaramelizovat, přidáme MAGGI Drcená rajčata a orestujeme. Po chvilce zalijeme tmavým pivem a necháme zredukovat.
  • 4
    Do redukce přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, který nám nejen dotáhne chuť omáčky, ale i zvýrazní barvu.

Tip šéfkuchaře: Vzhledem k příjemně nasládlé chuti omáčky jako přílohu doporučujeme například smetanové brambory gratinované s vyzrálým sýrem nebo pyré z kukuřice.