Telecí řízek s hořčicí a černým kořenem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Pečený telecí řízek, hořčicová emulze se salátem z pečených brambor a černého kořene

Ani telecí řízek nemusí být pouze na klasický způsob. Hořčicová emulze, salát z pečených brambor a černého kořene mu dodají ten správný šmrnc.

Suroviny
  • 1500 g telecího stehna
  • 400 g bílé žemle
  • 3 ks vajec
  • 2000 g brambor
  • 500 g černého kořene
  • 200 g šalotky
  • 100 g petrželové nati
  • 500 ml THOMY Combiflexu
  • 100 ml světlého balsamica
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Telecí maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme.
  • 2
    Z čerstvé žemle připravíme v kutru strouhanku.
  • 3
    Řízky obalíme a pozvolna smažíme do zlatova na THOMY Combiflexu.
  • 4
    Brambory upečeme ve slupce do měkka.
  • 5
    Černý kořen očistíme a uvaříme do měkka. Nakrájíme společně s bramborami a šalotkou na plátky.
  • 6
    Z THOMY Americké hořčice, oleje a balzamika vytvoříme v mixéru emulzi, kterou přidáme do bramborového salátu. Na závěr přidáme nasekanou petržel.
  • 7
    Telecí řízek podáváme se salátem z pečených brambor a černého kořene ozdobené hořčičnou emulzí.

Tip: Telecí řízek pečeme na pánvi a použijeme THOMY Combiflex, který je k nerozeznání od přepuštěného másla.