Telecí řízek s hořčicí a černým kořenem
Pečený telecí řízek, hořčicová emulze se salátem z pečených brambor a černého kořene
Ani telecí řízek nemusí být pouze na klasický způsob. Hořčicová emulze, salát z pečených brambor a černého kořene mu dodají ten správný šmrnc.
Suroviny
- 1500 g telecího stehna
- 400 g bílé žemle
- 3 ks vajec
- 2000 g brambor
- 500 g černého kořene
- 200 g šalotky
- 100 g petrželové nati
- 500 ml THOMY Combiflexu
- 100 ml světlého balsamica
- 100 ml olivového oleje
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Telecí maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Okořeníme.
-
2Z čerstvé žemle připravíme v kutru strouhanku.
-
3Řízky obalíme a pozvolna smažíme do zlatova na THOMY Combiflexu.
-
4Brambory upečeme ve slupce do měkka.
-
5Černý kořen očistíme a uvaříme do měkka. Nakrájíme společně s bramborami a šalotkou na plátky.
-
6Z THOMY Americké hořčice, oleje a balzamika vytvoříme v mixéru emulzi, kterou přidáme do bramborového salátu. Na závěr přidáme nasekanou petržel.
-
7Telecí řízek podáváme se salátem z pečených brambor a černého kořene ozdobené hořčičnou emulzí.
Tip: Telecí řízek pečeme na pánvi a použijeme THOMY Combiflex, který je k nerozeznání od přepuštěného másla.