Veganské trhané s dýňovým pyré a brokolicí

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané s dýňovým pyré a mladou brokolicí
Suroviny
  • 1200 g muškátové dýně
  • 100 g rostlinného másla
  • 400 g mladé brokolice
  • Sezamová semínka
  • Petrželový olej
  • Sůl a pepř
Zeleninový demi glace
  • 150 g cibule
  • 150 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 150 g celeru
  • 1000 ml vody
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Příprava
  • 1
    Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě.
  • 2
    Zeleninový demi glace si připravíme následovně: cibuli opečeme dozlatova, přidáme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme. Redukujeme přibližně na polovinu objemu, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým a solí.
  • 3
    GARDEN GOURMET® Veganské trhané povaříme na pánvičce v zeleninovém demi glace přibližně 5 až 8 minut a následně naplníme do forem.
  • 4
    Mladou brokolici blanšírujeme a následně zchladíme v ledové vodě, aby si zachovala pěknou barvu.
  • 5
    Uvařenou dýni vymixujeme ponorným mixérem, dochutíme máslem, solí a pepřem, následně propasírujeme přes sítko, abychom dosáhli úplné krémové konzistence pyré.