Veganské trhané s dýňovým pyré a brokolicí
GARDEN GOURMET® Sensational™ Trhané s dýňovým pyré a mladou brokolicí
Suroviny
- 1200 g muškátové dýně
- 100 g rostlinného másla
- 400 g mladé brokolice
- Sezamová semínka
- Petrželový olej
- Sůl a pepř
Zeleninový demi glace
- 150 g cibule
- 150 g mrkve
- 150 g petržele
- 150 g celeru
- 1000 ml vody
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Příprava
-
1Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě.
-
2Zeleninový demi glace si připravíme následovně: cibuli opečeme dozlatova, přidáme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme. Redukujeme přibližně na polovinu objemu, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým a solí.
-
3GARDEN GOURMET® Veganské trhané povaříme na pánvičce v zeleninovém demi glace přibližně 5 až 8 minut a následně naplníme do forem.
-
4Mladou brokolici blanšírujeme a následně zchladíme v ledové vodě, aby si zachovala pěknou barvu.
-
5Uvařenou dýni vymixujeme ponorným mixérem, dochutíme máslem, solí a pepřem, následně propasírujeme přes sítko, abychom dosáhli úplné krémové konzistence pyré.