Dušené jehněčí kolínko
Pomalu dušené jehněčí kolínko, pyré ze špenátu, medvědí česnek, omáčka z červeného vína.
Suroviny
- 10 ks jehněčího kolínka
- 200 ml rostlinného oleje
- 1000 g kořenové zeleniny
- 100 g slaniny
- 200 g červené cibule
- 700 ml červeného vína
- 80 ml CHEF hovězího koncentrátu
- 500 g listového špenátu
- 100 g másla
- 200 ml 30% smetany
- 300 g medvědího česneku
- Sůl
- Pepř
Příprava
-
1Jehněčí kolínka očistíme, osolíme a orestujeme na oleji. Vyjmeme a do výpeku vložíme nakrájenou slaninu a vyrestujeme.
-
2Očistíme kořenovou zeleninu a cibuli a nakrájíme na kostičky. Vložíme na vyrestovanou slaninu a připravíme tmavý zeleninový základ.
-
3Přidáme BUITONI Rajčatový protlak, zarestujeme a zalijeme vínem a CHEF koncentrátem. Přidáme jehněčí kolínka, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
4Omyjeme špenát, orestujeme na másle a zjemníme smetanou. Rozmixujeme v jemné pyré.
-
5Opláchneme medvědí česnek, zblanšírujeme a zachladíme v ledové vodě.
-
6Kolínka vyjmeme ze základu, propasírujeme zeleninu a dle potřeby zredukujeme.
-
7Medvědí česnek krátce ohřejeme na másle a servírujeme s kolínkem, špenátovým pyré a omáčkou z červeného vína.