Espuma z holandské omáčky na briošce s lososem
Brioška, marinovaný losos, 63° vejce, espuma z holandské omáčky a listy špenátu
Ideální recept na snídani, která zasytí a dodá tělu potřebné suroviny.
Suroviny
- 10 ks briošek
- 1000 g lososa
- 50 g kopru
- 300 g cukru
- 300 g soli
- 10 ks vajec
- 120 g listového špenátu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a černý pepř
Příprava
-
1Briošky nakrájíme a na pánvi nasucho toustujeme.
-
2Promícháme sůl s cukrem a zasypeme připraveného lososa. Necháme marinovat 24 hodin v chladu.
-
3Lososa očistíme a opláchneme studenou vodou. Následně lososa obalíme v nasekaném kopru a nakrájíme na plátky.
-
4Vejce vložíme do sous vide lázně na 63° C po dobu 60 minut.
-
5THOMY Holandskou omáčku Gourmet Premium prohřejeme, nalijeme do šlehačkové láhve a pomocí bombiček vytvoříme espumu.
-
6Listy špenátu orestujeme na THOMY Combiflex máslovém oleji a dochutíme pepřem a solí.
-
7Na briošku vložíme špenát, přidáme plátky marinovaného lososa, vyklepnuté vajíčko a na závěr nastříkáme espumu.