Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
Jedna z nejoblíbenější kombinací je červená řepa a kozí sýr. Carpaccio nemusí být vždy z hovězího masa, vyzkoušejte carpaccio z červené řepy.
Suroviny
- Červená řepa 1200 g
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový
- Kozí sýr 1000 g
- Olivový olej
- Balzamicový ocet 20 ml
- Sůl 10 g
Příprava
-
1Červenou řepu omyjeme. Vložíme na alobal, polijeme olivovým olejem, osolíme a zabalíme. Pečeme v konvektomatu do měkka.
-
2Necháme vychladit, řepu oloupeme a nakrájíme na nářezovém stroji na slabé plátky 0,5 cm.
-
3Kozí sýr vložíme na pečící papír, vložíme do konvektomatu nebo salamanderu a zapečeme dozlatova.
-
4Z olivového oleje, CHEF Tekutého zeleninového koncentrátu a balzamicového octa vytvoříme emulzi, kterou při servírování pokapeme plátky řepy.
-
5Naservírujeme carpaccio z červené řepy - plátky řepy rozložíme na talíř, přidáme kozí sýr a pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme čerstvou bylinkou.
Tip šéfkuchaře: Stejně jako řepu můžeme připravit například tuřín, celer nebo mrkev.