Francouzský quiche s roquefortem
Francouzský koláč quiche, roquefortová náplň, listový špenát, vlašské ořechy, crumble z panchetty
Suroviny
- Máslo
- Hladká mouka
- Vlažná voda
- Sůl
- Špenát listový
- Vlašké ořechy
- CHEF ROQUEFORTOVÁ OMÁČKA
- Vejce
- Panchetta
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Z másla, mouky, vody a špetky soli si připravíme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v ledničce.
-
2Špenát si orestujeme společně s ořechy, přilijeme CHEF roquefortovou omáčku a krátce prohřejeme. Po mírném zchladnutí přimícháme vejce.
-
3Těsto si vyválíme na velikost formy. Propíchneme vidličkou a nalijeme připravenou směs.
-
4Vložíme do konvektomatu a pečeme na 185° Celsia cca 45 minut do zlatova.
-
5Pancettu si vyrestujeme do křupava, osušíme papírem a překrájíme na malé kousky.
-
6Quiche servírujeme horký s crumblem z pancetty nebo můžeme podávat i studený.