Francouzský quiche s roquefortem

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Francouzský koláč quiche, roquefortová náplň, listový špenát, vlašské ořechy, crumble z panchetty

Suroviny
  • Máslo
  • Hladká mouka
  • Vlažná voda
  • Sůl
  • Špenát listový
  • Vlašké ořechy
  • CHEF ROQUEFORTOVÁ OMÁČKA
  • Vejce
  • Panchetta
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Z másla, mouky, vody a špetky soli si připravíme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v ledničce.
  • 2
    Špenát si orestujeme společně s ořechy, přilijeme CHEF roquefortovou omáčku a krátce prohřejeme. Po mírném zchladnutí přimícháme vejce.
  • 3
    Těsto si vyválíme na velikost formy. Propíchneme vidličkou a nalijeme připravenou směs.
  • 4
    Vložíme do konvektomatu a pečeme na 185° Celsia cca 45 minut do zlatova.
  • 5
    Pancettu si vyrestujeme do křupava, osušíme papírem a překrájíme na malé kousky.
  • 6
    Quiche servírujeme horký s crumblem z pancetty nebo můžeme podávat i studený.